Μήπως ετοιμάζεστε να φύγετε Σεβασμιότατε Ναυπάκτου κ. Ιερόθεε και δε μας το λέτε

Μήπως ετοιμάζεστε
να "φύγετε" Σεβασμιότατε Ναυπάκτου κ. Ιερόθεε
και δε μας το λέτε;


Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ Ν. ΠΟΡΦΥΡΗΣ

Τα γεγονότα τρέχουν και δεν τα προλαβαίνουμε στη Μητρόπολη Ναυπάκτου.
Ως βόμβα, έπεσε, η είδηση για τη σύλληψη και προσαγωγή στην Ασφάλεια και στον Εισαγγελέα Μεσολογγίου, των τριών κληρικών, έμπιστων του μητροπολίτη κ. Ιερόθεου.
Παρ' όλο που η Μητρόπολη Ναυπάκτου, για ψύλλου πήδημα, κυκλοφορούσε "Δελτία Τύπου", και εγκυκλίους, για το γεγονός αυτό, ούτε λέξη.
Πράγματι, στις 12 Απριλίου, την  Παρασκευή το μεσημέρι, ο προθάλαμος στο γραφείο του Εισαγγελέα, ήταν γεμάτος ρασοφόρους. Δεν επρόκειτο βέβαια, για κάποια ιεροτελεστία, όπως νόμισαν αρχικά οι άσχετοι.


Απλά διατάχτηκε και έγινε, η σύλληψη και η προσαγωγή, στο αυτόφωρο,  για χρέη προς το δημόσιο, επιτροπής ιερέων, ως νομικά υπεύθυνων και υπόλογων, για τη διοίκηση και  διαχείριση, νομικού προσώπου του δημοσίου. Μετά από εντολή του Οικονομικού Εισαγγελέα, οι φουκαράδες, τρεις οικογενειάρχες, ιερείς, έμπλεξαν για τα καλά, "στον ιστό της αράχνης", που ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου, χρόνια "έστηνε", ώστε να παγιδέψει τους μοναχούς της Μεταμορφώσεως. 
Όμως ο φορολογικός νόμος και  οι οικονομικοί εισαγγελείς Αθηνών, μετά από την προσαγωγή προ δεκαημέρου, εκπροσώπου των μοναχών, στράφηκε στη συνέχεια και προς τα μέλη - ιερείς, της "τριμελούς επιτροπής" που διόρισε ο σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος Βλάχος, με εντολή της Ιεράς Συνόδου (!),  ώστε να διοικήσει "δι' αυτών" και το μοναστήρι της Μεταμόρφωσης, αφού δεν επέτρεπε από το έτος 2006 στους μοναχούς να εκλέξουν νόμιμη διοίκηση. 
Μάλιστα μετά τη διάλυση του νομικού προσώπου της Μονής Μεταμορφώσεως και τη νομική συγχώνευση που επεδίωξε και επέτυχε, με τη Μονή της Αμπελακιώτισσας, έμπλεξε και τη διοίκηση και το μοναστήρι εκείνο με χρέη!!!
Δεν του άρεσε του κ. Ιερόθεου, το πώς διοικούσαν οι Μοναχοί της Μεταμορφώσεως τόσα χρόνια και ήθελε να αναλάβει ο ίδιος προσωπικά.

Τώρα πλέον, φαίνεται να είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, διότι πολύ απλά, κινδυνεύουν άμεσα, όσοι ιερείς ενεπλάκησαν και υπέγραψαν, ως διοίκηση,  να βρεθούν μπροστά στο ενδεχόμενο να χάσουν κάθε περιουσία τους, αν τα πράγματα δεν πάνε καλά... Και δεν βλέπουμε πρόθυμο τον σεβασμιότατο να τους "προστατεύσει", όπως ακριβώς δεν μπόρεσε ή δεν θέλησε να προστατεύσει πλέον και τους υπαλλήλους της πολεοδομίας Ναυπάκτου, που αφού τους "έμπλεξε" για καλά με τα καμώματά του, εναντίον της Μεταμόρφωσης,  τώρα τους έκανε να τρέχουν και να μη  φτάνουν... από δικηγόρο σε δικηγόρο, ώστε να ετοιμαστούν για τα δικαστήρια... που είναι κατηγορούμενοι!

Ανεξακρίβωτες δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν, ότι το κλίμα πλέον βάρυνε πολύ, εναντίον του σεβασμιώτατου στη Ναύπακτο, και μάλιστα στο στενό του περιβάλλον.  Οι οικογένειες των ιερέων που έμπλεξαν στα δίχτυα της εφορίας, για τα χρέη των μοναστηριών, αλλά  και οι οικογένειες των υπαλλήλων της πολεοδομίας Ναυπάκτου, που είναι πλέον υπόδικοι κι' αυτοί στον Εισαγγελέα, έπαψαν να είναι πρόθυμοι  και τυφλοί "υποστηρικτές" του μητροπολίτη, που τους παγίδεψε στις σκοπιμότητές του.

Το χειρότερο μάλιστα, που φαίνεται να ακολουθεί, είναι ότι μάλλον έρχονται προσαγωγές και συλλήψεις, και άλλων κληρικών, που ο ίδιος μητροπολίτης τους έπεισε και τους  "οδήγησε", ώστε  να αναλάβουν ως "δικοί" του άνθρωποι,  τη διοίκηση του μοναστηριού της  Αμπελακιώτισσας. Όσοι υποστηρίζουν την άποψη αυτή, λένε ότι πολύ σύντομα, θα δούμε και τη  σύλληψη του Ηγουμένου και των Ηγουμενοσυμβούλων, που έχουν στην πλάτη τους λόγω της νομικής συνένωσης, όλα τα χρέη, ακόμα και αυτά της ανάκλησης της επιδότησης. που κατάφερε ο κ. Ιερόθεος, εναντίον των μοναστηριών της περιοχής.

Ανεξήγητο παραμένει σε όλους τους δημοσιογραφικούς αναλυτές,  το ερώτημα, ποιος ή ποιοι "συμβούλευαν" τον μητροπολίτη κ. Ιερόθεο, στα νομικά και οικονομικά ζητήματα, ώστε να πηγαίνει από γκάφα σε γκάφα χωρίς τελειωμό.

Πραγματική περίοδος Παθών, για τη Μητρόπολη σας, σεβασμιώτατε Άγιε Ναυπάκτου. Γι’ αυτό και δικαιολογημένα, οι ψίθυροι δίνουν και παίρνουν. Και δεν φαίνεται εύκολη εφέτος, η Ανάσταση, για Σας και τους κληρικούς σας.

Αλήθεια. αντί άλλης διεξόδου, μήπως ετοιμάζεστε ...... να "φύγετε" σεβασμιώτατε Ναυπάκτου κ. Ιερόθεε, και δε μας το λέτε?
 
Πηγη: 
http://syletpatr.blogspot.gr/2013/04/blog-post_17.html



0 σχόλια: