Ενώπιον του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος ο Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος

Ενώπιον του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος

ο Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος?

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ Ν. ΠΟΡΦΥΡΗΣ

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στο φλέγον εκκλησιαστικό ζήτημα Ναυπάκτου. Η υπόθεση φαίνεται να  παίρνει  πλέον εντελώς άλλη τροπή.
 Μέχρι τώρα βλέπαμε τις δυο πλευρές – Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και  Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Ναυπάκτου - σε διαφορετικούς ρόλους!
Επιτιθέμενη συνεχώς με εξουσία, η Μητρόπολη, αμυνόμενη και σε αδυναμία  η Μονή.
 Έρχεται όμως η θεία δίκη, και όλα αλλάζουν, όλα φανερώνονται, «βίβλοι ανοίγονται» και… «τα κρυπτά φανερωθήσονται…».
«Θεία δίκη» ή νομοτέλεια ; 
Τον περασμένο Ιανουάριο,  «πέτυχε» ο σεβασμιότατος κ. Ιερόθεος Βλάχος, και την πολυπόθητη γι αυτόν, νομική διάλυση, του μοναστηριού Μεταμορφώσεως και συγχώνευσή του με την Μονή Αμπελακιώτισσας. Κύριο επιχείρημά του, ήταν, ότι το μοναστήρι δεν είχε νόμιμο Ηγούμενο.
Ως γνωστό, όποιος και να εκλεγόταν ήταν «παράνομος» ως ακοινώνητος! Έτσι τιμωρημένη η Μονή παρέμενε από το 2006, μέχρι τη νομική της διάλυση και συγχώνευση!
Τώρα όμως, ο νόμος στρέφεται προς τον ίδιο τον τοπικό Μητροπολίτη Ναυπάκτου, και ζητάει ευθύνες.
Η αλλαγή πλεύσης της Ιεράς Μονής, έφερε τα πάνω, κάτω.
Η Υπομονή τέλος! 
Με επίσημη Αναφορά του συνηγόρου της, διεκδίκησε την νόμιμη απλή, αλλά και ουσιαστική υπεράσπισή της!


ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
(Αρ.Πρωτ. 29541/ 22 Απριλ. 2013)
Κατατέθηκε λοιπόν αρμοδίως, από τον συνήγορο της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως, βαρυσήμαντη aαναφορά, στον Οικονομικό Εισαγγελέα Αθηνών, (Πρωτ. 29542/ 22-4-2013), σχετική με το ζήτημα της αίτησης ποινικής δίωξης, υπό του προϊσταμένου Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου, για το διάστημα Μάρτ. 2008 ως Μάιος 2012.
Στην υπόθεση εμπλέκεται ενεργά ο σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος Βλάχος, από το 2006, όταν ενήργησε προσωπικά την εκκλησιαστική δίωξη - έκπτωση, του ιδρυτού της Μονής Αρχιμ. κ. Σπυρίδωνα Λογοθέτη. Και μάλιστα, "οδήγησε" έντεχνα και σκόπιμα στην νομική ομηρία, ολόκληρη την μοναστική Αδελφότητα, μη επιτρέποντας ουδεμία νόμιμη διοίκηση και εκπροσώπηση της Μονής, μέχρις ότου, "πέτυχε" και την πολυπόθητη – γι’ αυτόν- νομική διάλυση της Μονής, που η νομιμότητα της πράξης αυτής, αναμένεται να κριθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, μετά την προσφυγή των μοναχών, που συνεχίζουν να παραμένουν στη Μονή.
Η παρούσα αναφορά, αφορά στο ζήτημα του δημόσιου χρέους (από τα πρόστιμα κατά του μοναστηριού), αλλά ειδικά αφορά στο ζήτημα της νομικής εκπροσώπησης, κατά το επίμαχο διάστημα 2006-2012. Ο πληρεξούσιος, καλεί σήμερα τον αρμόδιο Οικονομικό Εισαγγελέα, να ενεργήσει, ώστε να δοθεί η εντολή στην ασφάλεια Μεσολογγίου, για την "...προσαγωγή του (μητροπολίτη κ. Ιερόθεου) στο αρμόδιο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μεσολογγίου, για να δικαστεί, για το αδίκημα της μη καταβολής των ανωτέρω βεβαιωθέντων χρεών της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως Σωτήρος Ναυπάκτου, κατά το διάστημα 03/2008 - 05-2012, υπό την ιδιότητα του νομίμου εκπροσώπου αυτής, κατά το διάστημα αυτό".
 Έτσι, ο σεβασμιότατος, φαίνεται ότι πλέον "έπεσε στο λάκκο", που χρόνια έσκαβε, για τους μοναχούς, διότι αυτός ο ίδιος (και το ενέκρινε και η Σύνοδος), δεν επέτρεπε ποτέ στην μονή, την εκλογή νομίμων εκπροσώπων, Ηγουμένου κλπ. Τώρα ο νόμος τον καλεί να λογοδοτήσει!
Το αίτημα αυτό, υποβλήθηκε επιγραμματικά από τον δικηγόρο προφορικά, και, ενώπιον του Τριμελούς Πλη/κείου Μεσολογγίου, προ ημερών, κατά την προσαγωγή σε αυτόφωρο δίκη του π. Ιερώνυμου, ως τάχα νομίμου εκπροσώπου της Μονής, και το δικαστήριο ανέβαλε την εξέλιξη της ποινικής δίκης.

Συνημμένα, (σε pdf) το πλήρες κείμενο (με τα συνημμένα δημόσια έγγραφα) όπως έχει κατατεθεί στο γραφείο Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, έδρα Αθήνα, από τον πληρεξούσιο δικηγόρο κ. Νίκο Αντωνιάδη, και όπως κοινοποιήθηκε στην αρμόδια ΔΟΥ Μεσολογγίου.
ΠΗΓΗ:
 
http://syletpatr.blogspot.gr/2013/04/blog-post_22.html

0 σχόλια: