Κατασκήνωση 2013 Μεταμόρφωση Σωτήρος στα Κωστέϊκα Ναυπακτίας. Ονοματοδοσία

"ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ" Α' ΠΕΡΙΟΔΟΣ 

Γράφει και επιμελείται ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΡΦΥΡΗΣ Πρόεδρος Αιτ/νων Αχαίας




Μέσα σε ένα υπέροχο κλίμα, γεμάτο ενθουσιασμό, γεμάτο πίστη, γεμάτο ζωντάνια, γεμάτο ΧΡΙΣΤΟ και ΠΑΤΡΙΔΑ, αλλά και με ζηλευτή οργάνωση και φροντίδα, έγιναν τα παραδοσιακά "ΒΑΦΤΙΣΙΑ" της   κατασκηνωτικής περιόδου 2013, στις 6 Ιουλίου 2013. Ακολουθούν τρείς περίοδοι.


Πνευματικός πατέρας "νουνός" ο ιδρυτής  των κατασκηνώσεων μας (εδώ και 52 χρόνια!) Αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Λογοθέτης! Πολύ συγκινητική αυτή η στιγμή της συμβολικής «ΒΑΦΤΙΣΗΣ» της  φετινής κατασκηνωτικής περιόδου 2013.


"ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ" είναι το φετινό όνομα της Κατασκήνωσης. Να μας ζήσουν τα ΥΠΕΡΟΧΑ ΝΕΙΑΤΑ ΜΑΣ!!! Τι άλλο θα ποθούσε ο καθένας μας; Ασφαλώς να γίνουν καλοί χριστιανοί, καλοί και σωστοί ενεργοί πολίτε  Έλληνες, χρήσιμοι στην κοινωνία μας. Η τελετή έληξε με την παρουσίαση του «ύμνου» της κατασκηνώσεως 2013!!!


Ακούστε τώρα και το μελοποιημένο τμήμα του ύμνου, σε πρώτη εκτέλεση. Στιχουργοί - δημιουργοί κ.λ.π, ο π. Σπυρίδων Λογοθέτης και ο ιατρός κ. Αντώνιος Σχοινάς, που το ερμηνεύει, πολύ όμορφα!



Τα συμβολικά κατασκηνωτικά βαφτίσια δεν σταμάτησαν εδώ. Ταυτόχρονα δόθηκαν και τα νέα ονόματα των οκτώ ομάδων της κατασκήνωσης!!! Όλα είναι σχετικά με την κυρία ονομασία, που στόχο έχει την εκπαίδευση των παιδιών, στο τι πράγματι είναι ο πιστός  Χριστιανός! 


Στο τέλος  πανευτυχής, ο πνευματικός πατέρας, μοίρασε στους 120 περίπου νεαρούς πιτσιρικάδες κατασκηνωτές, ευχές και  ευλογίες, αλλά και από μια φούχτα κουφέτα στο καθένα!
Ετσι οι νέες ομάδες λέγονται:
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΙ
ΠΙΣΤΟΙ
ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΙ
ΝΙΚΗΤΕΣ

ΑΛΗΘΙΝΟΙ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ

ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ

ΔΥΝΑΤΟΙ



Ας τους καμαρώσουμε πλέον  κατά ομάδα!
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΙ
Π Ι Σ Τ Ο Ι
ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΙ
Ν Ι Κ Η Τ Ε Σ
Α Λ Η Θ Ι Ν Ο Ι
Α Τ Ρ Ο Μ Η Τ Ο Ι
Χ Α Ρ Ο Υ Μ Ε Ν Ο Ι
Δ Υ Ν Α Τ Ο Ι



Οι κατασκηνωτικές αναμνήσεις πάντα, είναι ένα κομμάτι από τη ζωή μας! Ας γυρίσουμε το ρολόι του χρόνου πίσω στα 1969 - 1970, στο ξεκίνημα της κατασκήνωσης!
 Να δούμε σκηνές - ντοκουμέντα, από το στήσιμο των κατασκηνώσεων ... Αξίζει!


Κωστέϊκα 1969, Ο π. Σπυρίδων εκτελεί χρέη μαραγκού. Βοηθοί του ο Γιάννης Πορφύρης, ο Αλέκος Παπαδούλας και ο Αντώνης Δελημάρης, (νυν Αρχ. Ιερώνυμος).







Κωστέϊκα 1969. Ο Αείμνηστος π. Σπυρίδων Καρναχωρίτης (ως εφημέριος εν ζωή δωρητής του κτήματος των κατασκηνώσεων, μέσω της ενορίας του). Εδώ όμως, σε ρόλο «γεωλόγου μηχανικού», και ο π. Σπυρίδων Λογοθέτης, (ιδρυτής των Κατασκηνώσεων) για όλες τις δουλειές. Δίπλα, οι αχώριστοι βοηθοί του: ο π. Ιερώνυμος, ως εργάτης στο ανέβασμα των μπάζων, και ο υπογράφων  Γιάννης Πορφύρης, ως εργάτης εξόρυξης, φυσικά μέσα στο νέο πηγάδι, για ανεύρεση νερού! 


Μια άποψη από την τότε περιοχή. Ελάχιστοι θάμνοι, αρμυρίκια και σχίντα. Τώρα δόξα τω Θεώ, είναι ένας μικρός παράδεισος!!!!

 

Τρίτη σκηνή με τον υποφαινόμενο να αποθανατίζει τον Χρήστο Πράππα σε καλλιτεχνική του ανάταση, το Λάμπρο Ζωγράφο να κραταει το ρυθμό με το πόδι και τον Μπάμπη Νασόπουλο να σιγοντάρει...

ΠΗΓΗ

0 σχόλια: