ΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΩΤΗΡΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ – ΕΟΡΤΗ ΜΝΗΜΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΟΣΙΩΝ

ΛΑΜΠΡΗ  ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟΜΟΝΑΣΤΗΡΟ [ΑΣΚΗΤΑΡΙΟ] ΣΚΑΛΑΣ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιάννη Ν. Πορφύρη προέδρου Αιτ/νων Αχαϊας



Με λαμπρή και κατανυκτική υπαίθρια Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, εόρτασαν στο μοναστήρι Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στη Σκάλα Ναυπακτίας, όπως κάθε χρόνο, οι πατέρες της αδελφότητας, οι σύλλογοι φίλοι και υπερασπιστές της Μονής, εκατοντάδες Ναυπάκτιοι και πολλοί ομογενείς την περασμένη Κυριακή 25 Αυγούστου ε.ε. τους ΟΣΙΟΥΣ & ΑΓΙΟΥΣ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ.

Η τελετή έγινε ακριβώς λίγο πιο πάνω από την Ιερά Μονή, στον χώρο ΑΣΚΗΤΑΡΙΟ – ΚΑΛΟΓΕΡΙΚΟ του ΠΑΛΑΙΟΜΟΝΑΣΤΗΡΟΥ. Στον χώρο αυτό υπήρχε μικρός ναός του ασκηταριού, αγνώστου αφιερώσεως με τρεις τάφους οσίων ασκητών και πηγάδι. Η συντήρηση των ερειπίων και η διαμόρφωση του χώρου έγινε τα έτη 2001 - 2002 από τον ευλαβή Πατρινό ιατρό και ιστορικό Αθανάσιο Διαμαντόπουλο.




Ηταν πολύ συγκινητική η στιγμή που ο ιδρυτής και πρώτος καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, σεβαστός Γέροντας και πνευματικός πατέρας της μισής και πλέον Ναυπακτίας αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδων Λογοθέτης, εξιστόρησε τον θαυμαστό τρόπο με τον οποίο εκ Θεού και των Αγίων Ναυπακτίων και Οσίων καθοδηγήθηκε η επιλογή τόπου θεμελίωσης και ανέγερσης της Ιεράς Μονής.
Η ιστορική αφήγηση είναι στη διάθεση των αναγνωστών, στο παρακάτω βίντεο.
 
 
Ακολουθεί και σχετικό φωτορεπορτάζ:

















0 σχόλια: