ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΗΡΩΑ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ & ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ



Εκδήλωση μνήμης «ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ» από τον Αχαϊκό Σύλλογο Μεσσηνίων


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για μια ακόμη χρονιά η ετήσια εκδήλωση μνήμης του μεγάλου Μεσσήνιου κληρικού ήρωα του 1821 Γρηγορίου Δικαίου ή «ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ»  και των συμπολεμιστών του, καθώς οι Μεσσήνιοι της Πάτρας τίμησαν, την Κυριακή 17 Μαΐου 2015, την μνήμη τους και τη μάχη του Μανιακίου  (20 Μαΐου 1825). Το πρωί τελέστηκε δοξολογία στον ιερό ναό του Αγ. Ανδρέα και μετά ακολούθησε ομιλία από την φιλόλογο κα Μάχη Βραχνογιάννη και κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Παπαφλέσσα, όπου βρίσκεται και η προτομή του ήρωα. 


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Πατρέων κ. Διονύσιος Πλέσσας, ο εκπρόσωπος του Επιμελητήριου Αχαΐας κ. Παν. Χελάς, από το ΚΕΤΧ ο Αντισυνταγματάρχης κος Δημητρακάκης, από την Αστυνομική Δνση Αχαΐας ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Δημητρόπουλος και από την Ένωση Αποστράτων Χωροφυλακής και Σωμάτων Ασφαλείας Αχαΐας ο κ. Κων. Βοργίας.

Παράλληλα, ως εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων της Πάτρας παρευρέθησαν: από το Σύλλογο Κλειτορολευκασίων και το σύλλογο Καλαβρυτινών ο κ. Αργύριος Αγγελόπουλος, από το σύλλογο Αιτωλ/καρνάνων Αχαϊας ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ ο Επίτιμος Πρόεδρος Ιωάννης Πορφύρης και ο πρώην πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. κ. Αθανάσιος Γιαννακάς, από το σύλλογο Κερκυραίων ο Γεν. Γραμματέας κ. Γεώργιος Λάμπουρας και από το σύλλογο Ποντίων η Γεν. Γραμματέας κα Βιβή Λουκοπούλου-Στεφανίδη.

Δείτε και φωτορεπορτάζ από το ιστολόγιο FLASHSTAR


Δείτε και το video



0 σχόλια: