ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΚΑΤΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΜΠΡΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΙΕΡΟΘΕΟΥ ΑΠΟ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΞΥΚΗ

http://newatlandis.blogspot.gr/2013/05/blog-post_27.html

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ «ΕΜΠΡΟΣ» ΤΗΣ 24.5.2013

ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΝΝΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΡΦΥΡΗ

 Σε ναυάγιο και κυριολεκτική πανωλεθρία, οδηγείται η τελευταία "προσπάθεια" του δίδυμου  Ιερόθεου - Εμπρός, να "φορτώσει" και τα του Ξύκειου στους Μοναχούς!!!

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του δωρητή κ. Ξύκη, δεν πιάστηκε στον ύπνο!!! Λέτε να του ρίξουν καμιά "ακοινωνησία" για εκφοβισμό, μετά τις αποκαλύψεις ;;;
Φιλοξενούμε και αναδεικνύουμε σήμερα στις αναρτήσεις μας, το Δελτίο Τύπου του δικηγορικού γραφείου του κ. Νικ. Αντωνιάδη, δικηγόρου του ομογενή Ναυπάκτιου και μεγάλου ευεργέτη, κ. Ιωάννη Ξύκη. 
Aποκαλύπτει και κατακεραυνώνει την άστοχη, προκλητική και αντιδεοντολογική προσπάθεια της τοπικής εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ,    της Ναυπάκτου, που για πολλοστή φορά, προσπαθεί να αποπροσανατολίσει το κοινό και να σπιλώσει τον ευεργέτη, και τον νομικό του εκπρόσωπο!
 


Δείτε με  προσοχή,  ολόκληρο το Δελτίο Τύπου, στον σύνδεσμο παρακάτω. Θα δούμε μαζί και αρκετές λεπτομέρειες.

http://www.pentapostagma.gr/2013/05/i-m-metamorfwsews-kai-ioanni-xikh.html?m=1
Σημειώνει μεταξύ άλλων, ο κ. Αντωνιάδης:

Καλώ την εφημερίδα, δια του συντάκτη του δημοσιεύματος, του εκδότη αυτής (ας επιλέξουν αυτοί ποιός θα απαντήσει, ενυπόγραφα όμως αυτή της φορά, όπως πράττω και εγώ), όπως πάραυτα δημοσιοποιήσει τις απαντήσεις της στα κάτωθι καίρια ερωτήματα, από τις οποίες απαντήσεις θα εξαρτηθεί η ταυτότητα του αντιδίκου τους στα Δικαστήρια ενώπιον των οποίων θα λογοδοτήσουν για το περιεχόμενο του δημοσιεύματος:
1η: Αποδίδουν και σε εμένα τις «συκοφαντίες, την άφθονη λάσπη και τις μηνύσεις για δημιουργία εντυπώσεων», δεδομένου ότι έχω υποβάλει, όπως γνωρίζουν, ήδη δύο μηνύσεις και δύο αγωγές κατά των μελών του δ.σ. του ιδρύματος και του μητροπολίτη Γ. Βλάχου προσωπικά;
2η: Συγκαταλέγουν και εμένα σε αυτούς που «δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν τον γηραιό Ιωάννη Ξύκη, να τον παγιδεύσουν, να τον ωθήσουν σε υποβολή μηνύσεων και αγωγών για το θέμα της διαχείρισης του Ιδρύματος ‘ΜΟΦΗ Καπορδέλλη-Ξύκη’ και του Γηροκομείου που προσπαθεί να χτύσει»;
3η: Συγκαταλέγουν και εμένα σε αυτούς που «προσφιλής τους τακτική … είναι η υποβολή μηνύσεων και αγωγών, τακτική που εντοπίζεται κυρίως στην … χαρωπή δημοσιοποίηση του ‘κάνουμε μηνύσεις’ και αποσιωπά το ‘η δικαιοσύνη απεφάνθη’ … ποντάρουν στην αφέλεια μερίδας της κοινής γνώμης που συγχέει την υποβολή μηνύσεων με την απόδοση δικαιοσύνης… θεωρούν πως θα πείσουν τέτοιους αφελείς πως ‘…αφού κάνουν μηνύσεις, έχουν δίκαιο»;



Τους αναμένω.


Μέχρι τότε, τρεις μόνο τελικές σημειώσεις:
1η: Στην τέταρτη παράγραφο του δημοσιεύματος αναφέρεται: «Στο πρόσωπό του προσπαθούν να χτυπήσουν κάθε θεσμό και κάθε Αρχή, που δουλειά και ρόλος τους είναι να ελέγχουν τις δραστηριότητες των πολιτών, να εντοπίζουν τις παρανομίες και να επιβάλλουν τη νομιμότητα μέσω του Αστικού και Ποινικού Κώδικα…»: Επειδή ο μητροπολίτης Γ. Βλάχος σε ένα από τα δελτία τύπου αναφέρθηκε … συμπτωματικά και αυτός σε χτυπήματα σε θεσμούς και αρχές που ελέγχουν την Μονή, αναφέροντας μάλιστα συγκεκριμένα την περίπτωση της μήνυσης της Ιεράς Μονής κατά των υπευθύνων της Πολεοδομίας Ναυπάκτου, που με έκθεση αυτοψίας της έκρινε αυθαίρετο το κτίσμα (ξενώνας) που σχετίζεται με την γνωστή επιδότηση του Υπουργείου Οικονομικών, ενημερώνω ότι ο μητροπολίτης για μία ακόμη φορά είπε τη μισή αλήθεια (που πολλές φορές είναι χειρότερη από το εξ’ ολοκλήρου ψέμα), αφού απέκρυψε τη γνωστή σε αυτόν συνέχεια της καταθέσεως της μηνύσεως καθώς και την τύχη της έκθεσης αυτοψίας στα Διοικητικά Δικαστήρια (στην κοσμική δηλαδή Δικαιοσύνη, που, κατά το δημοσίευμα, βάζει φρένο στις παρανομίες της Μονής): Η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου έχει ασκήσει ποινική δίωξη και έχει παραπέμψει σε δίκη την διευθύντρια και όλα τα βασικά στελέχη της Πολεοδομίας Ναυπάκτου (ενός εκ των θεσμών, δηλαδή, που ρόλος τους, κατά το δημοσίευμα, είναι η επιβολή της νομιμότητας), για το αδίκημα της κατ’ εξακολούθηση παράβασης καθήκοντος, παράβαση η οποία συνίσταται, κατά το πολυσέλιδο σε βάρος τους κατηγορητήριο, στην εν γνώσει τους παράνομη κήρυξη ως αυθαιρέτου του καθ’ όλα νόμιμου ξενώνα της Ι. Μονής, ενώ η ίδια έκθεση αυτοψίας κατέπεσε και στο Διοικητικό Εφετείο Πατρών.
2η: Αντιθέτως οι σε βάρος των μοναχών μηνυτήριες καταγγελίες του Γ. Βλάχου έχουν καταπέσει στα ποινικά δικαστήρια. Μετά το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Πατρών που απήλλαξε τους μοναχούς για την δήθεν υπεξαίρεση του Φ.Π.Α. στην υπόθεση της περιβόητης επιδότησης (το ότι ανακλήθηκε η επιδότηση ας το κρατήσουν για λίγο στην άκρη όσοι επιχειρούν και θα επιχειρήσουν να αξιοποιήσουν ως επιχείρημα της δήθεν εν προκειμένω δικαίωσης του μητροπολίτη: Ας αναμένουμε την τελική δικαστική κρίση επί της μηνυτήριας αναφοράς για τις νέες ψευδείς βεβαιώσεις στην υπόθεση της ανάκλησης της επιδότησης –βλ. ανωτέρω με τα περί δήθεν αυθαίρετου ξενώνα που επιδοτήθηκε– όπως και επί της μηνυτήριας αναφοράς για τις ψευδείς βεβαιώσεις αναφορικά με την ανάκληση του Π.Δ. ίδρυσης της Μονής και την τελική μετά ταύτα θέση της Πολιτείας στα ζητήματα αυτά), τελευταία πράξη του δράματος των σε βάρος των μοναχών ποινικών διώξεων που προκλήθηκαν μετά από καταγγελίες του Γ. Βλάχου (σε υπόθεση που και πάλι είχα την τιμή να εκπροσωπήσω τους αδίκως κατηγορηθέντες μοναχούς) είναι το αμετάκλητο πλέον βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου για δήθεν παράβαση του νόμου περί αρχαίων. Το εκπληκτικότερο όλων στην υπόθεση αυτή είναι ότι η δίωξη προκλήθηκε με έγγραφο μητροπολίτη το έτος 2009 στον τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με το οποίο ζητούσε με ιερή αγωνία και αγανάκτηση «να ερευνηθεί επιτέλους πότε ξεκίνησε τη λειτουργία του το Μουσείο της Ιεράς Μονής», στα εγκαίνια του οποίου, όμως, είχε …ο ίδιος παρευρεθεί με όλην την επισημότητα και τις τιμές, και τη δημιουργία του οποίου είχε ο ίδιος εξάρει δια της εφημερίδας της Μητροπόλεως!
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ: Διακρίνονται ο Ναυπακτου Ιερόθεος, ο ιδρυτής της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Σπυρίδων Λογοθέτης, ο Αρχιμ.Νεκτάριος Μουλατσιώτης, ο παπαΘανάσης Λαουρδέκης και ο τότε υπουργός κ. Βασίλης Μαγγίνας!!
3η: Και η τελευταία σημείωση για την εφημερίδα και περί του ότι «η προσφιλής τακτική των μηνύσεων και αγωγών χρησιμοποιήθηκε αποτυχημένα και κατά του ‘εμπρός’» και περί «αποσιώπησης του ‘η δικαιοσύνη απεφάνθη’»: Ώστε κύριοι του «ΕΜΠΡΟΣ» ήταν αποτυχημένες η αγωγή και η μήνυση μοναχών της Ι.Μ. για το δημοσίευμα του «ΕΜΠΡΟΣ» της 6.7.2007; Δηλαδή δεν καταδικάστηκε αμετακλήτως ο συντάκτης του δημοσιεύματος αυτού τόσο από την ποινική όσο και από την αστική δικαιοσύνη; Απαντήστε.

Το γεγονός δε ότι αμφότερες οι διαδικασίες κατέληξαν σε απαλλακτική κρίση μόνο για τον εκδότη της εφημερίδας, με το σκεπτικό ότι δεν ήταν τότε σε γνώση του το επίδικο δημοσίευμα και δεν μπορούσε να ελέγξει το τί έγραψε ο καταδικασθείς δημοσιογράφος, α) δεν αλλάζει σε τίποτα το γεγονός ότι στην ίδια αυτή την εφημερίδα σας ήταν που δημοσιεύτηκαν συκοφαντίες κατά μοναχών της Μονής, ενώ β) εξακολουθεί άραγε και σήμερα ο εκδότης της εφημερίδας να αγνοεί τί γράφεται στην εφημερίδα που εκδίδει για θέματα που αφορούν στην αντιδικία της Μονής με την Μητρόπολη, μετά τις ανωτέρω καταδίκες, πολλώ δε μάλλον όταν το συγκεκριμένο της 24.5.2013 (τελευταίο στην ατελείωτη σειρά δημοσιευμάτων σε βάρος της Μονής και των μοναχών της) είναι και ανυπόγραφο…;

Απαντήστε λοιπόν.


============================================






Εκτός των αναλυτικών «ΚΕΡΑΥΝΩΝ» του κ. Αντωνιάδη, που θα σας παρουσιάσω, θέλω να ΑΠΟΚΑΛΎΨΟΥΜΕ ΜΑΖΙ την ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΔΕΑ της προσπάθειας του ΕΜΠΡΟΣ, με απλή σκέψη…. Λοιπόν, ερωτά ο καθένας μας απλά:
ΕΡΩΤΗΣΗ: - Ποιο είναι το αντικείμενο της υπόθεσης; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο αναλυτικός οικονομικός έλεγχος ενός κοινωφελούς Ιδρύματος!!!
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιος ή ποιοι φοβούνται τέτοιους ελέγχους;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Φυσικά όσοι έχουν πρόβλημα!!! Οι «καθαροί» τι να φοβηθούν;;;
ΕΡΩΤΗΣΗ: Πότε κύριε «ανώνυμε φίλε αρθρογράφε ενημέρωσες τους αναγνώστες σου, με τα λεγόμενα, της άλλης πλευράς; Δηλαδή του ευεργέτη ΣΟΥ και ευεργέτη όλων ΜΑΣ που έδωσε ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ να μας φτιάξει «κατάλυμα» για τα ανήμπορά μας γηρατειά;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ουδέποτε, φυσικά!!!





Δείτε το αποψινό Δελτίο Τύπου, που αναρτήθηκε. 
Τα συμπεράσματα δικά σας.



ΠΗΓΗ:

http://syletpatr.blogspot.gr/2013/05/blog-post_26.html

 

 

 

 

 


0 σχόλια: