Στη Δικαιοσύνη οι συντάκτες των Δελτίων Τύπου της Μητρόπολης Ναυπάκτου;

http://newatlandis.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html

Δελτία Τύπου, άγνωστου συντάκτη;

Με την πέννα του Γιάννη Πορφύρη

Πρωτοτυπία για τα παγκόσμια χρονικά, αποτελεί η «εφεύρεση» των «ιερών» Δελτίων Τύπου που μας «βομβαρδίζει» ανυπόγραφα και ανώνυμα, ο Μητροπολίτης  Ναυπάκτου, με το «γραφείο τύπου» που φέρεται να λειτουργεί στη Μητρόπολή του, με «αόρατο» υπεύθυνο, αγνώστων λοιπών στοιχείων.

ΚΟΙΝΑ ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ (που δημοσιεύει η Μητρόπολη Ναυπάκτου):

Όλα τα Δελτία Τύπου, απευθύνονται στην «Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος» είτε άμεσα, είτε έμμεσα (ιδρυτή της, μοναχούς, συλλόγους, πιστούς φίλους και υποστηρικτές του κοινωνικού έργου της κ.λ.π.)
Κανένα άλλο σοβαρό ζήτημα δεν δείχνει να απασχολεί τον «υπεύθυνο γραφείου τύπου» του Μητροπολίτη κ. Ιερόθεου.
Γιατί άραγε Σεβασμιότατε? Τίποτε άλλο δεν συμβαίνει?
Δεν υπάρχει συντάκτης, δηλαδή αρμόδιος υπάλληλος, του γραφείου τύπου, όπου να έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει κανείς μαζί του.
Γιατί άραγε Σεβασμιότατε? Κρύβεστε από κάτι?
Όλα τα Δελτία που δημοσιεύονται, δεν έχουν ούτε σφραγίδα, αλλά ούτε και υπογραφή!
Γιατί άραγε Σεβασμιότατε? Φοβάστε κάτι?
Μπορεί όμως να υπάρχει και να λειτουργεί χωρίς υπεύθυνο, ένα γραφείο τύπου? Γίνεται???

Ερώτημα.
Και αν χρειαστεί για παράδειγμα, μια ζωντανή παρουσίαση-συνέντευξη του υπεύθυνου – αν βέβαια  υπάρχει- τότε, τι θα γίνει? Θα εμφανιστεί, έστω τότε? Ή μήπως θα φορέσει «μπούργκα», να μη τον δούμε?
Τι συμβαίνει Σεβασμιότατε?
Ποιος αποφασίζει για όλα αυτά? Εσείς? Άλλος? Το Μητροπολιτικό Συμβούλιο? Κάποιοι κληρικοί σύμβουλοί σας? Κανένας?
Όλοι φυσικά βλέπουμε, και όλοι βγάζουμε τα δικά μας συμπεράσματα, αλλά μάλλον  ήρθε η ώρα να περάσει αυτό το γεγονός και από την «κρησάρα» της δικαιοσύνης.
Όλα έχουν κάποιο τέλος…
Ο Ναυπάκτιος ομογενής ιερομόναχος Αρχιμ. Δρ. Ιγνάτιος Σταυρόπουλος, και ιδρυτικό μέλος της Μονής Μεταμορφώσεως, έκανε μια ΑΠΛΗ και ΕΥΣΤΟΧΗ κίνηση προσπαθώντας να ξεδιαλύνει τα πράγματα, και να κληθούν οι γνωστοί – άγνωστοι, των ιερών Δελτίων, να «πληρώσουν τη νύφη»!
Ζήτησε γραπτώς αυτά τα Δελτία τύπου ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ όπως έχει δικαίωμα… για «δικαστική χρήση»!!!
Έχει ήδη υποβάλει τρείς αιτήσεις.
Εμείς βέβαια, με ιδιαίτερο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, αναμένουμε να δούμε την όλη εξέλιξη!
Βέβαια, επειδή στην Ελλάδα είμαστε… όλα τα περιμένουμε.
Διαβάστε παρακάτω το σχετικό έγγραφο του Αρχιμανδρίτη κ. Ιγνάτιου προς τη Μητρόπολη, όπως ήδη αναρτήθηκε. Τα λέει όλα, και υπονοεί πολλά!!!

Η έννοια του Δελτίου Τύπου, είναι ξεκάθαρη. Το δελτίο Τύπου είναι ένα επίσημο έγγραφο, φυσικά υψηλής ευθύνης. Μέσα από αυτό ΔΙΑΧΕΕΤΑΙ στην κοινωνία, μια είδηση.
Μάλιστα με το ιντερνέτ, η πληροφορία ταξιδεύει διεθνώς.
Επόμενο είναι να υπάρχει ξεκάθαρη η νομική ευθύνη  των συντακτών και των νομίμων εκπροσώπων των οργανισμών που κυκλοφορούν «ειδήσεις» μέσω Δελτίων Τύπου και Γραφείων Τύπου.
Επιβάλλεται να προστατεύονται τα πρόσωπα, οι ιδέες κλπ. Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή αν από το περιεχόμενο, βλάπτονται πρόσωπα και θεσμοί τότε τον λόγο έχει η δικαιοσύνη. Και η δικαιοσύνη πάντα για να λειτουργήσει αναζητά τον νόμιμο εκπρόσωπο κάθε ενέργειας! Αναζητά δηλαδή πρώτα, το ποιος το έκανε, και μετά πάει στο γιατί το έκανε κλπ. κλπ.
Για να δούμε λοιπόν, τι άραγε θα «αποκαλύψει» η ερευνητική δημοσιογραφία και στο ζήτημα αυτό για τη Μητρόπολη Ναυπάκτου???


0 σχόλια: