ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ

“ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ”
ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΡΦΥΡΗ

Την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013, των Αγίων Πατέρων, ο Πλάτανος δέχθηκε την επίσκεψη του πολυμελούς συλλόγου “Ναυπακτιακός Χορευτικός Όμιλος Φίλων Ελληνικής Παράδοσης «Η ΝΑΥΣ»”.

 

Η εκδήλωση βαφτίστηκε “ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ” και είχε μεγάλη επιτυχία. Ψυχή του συλλόγου και της εκδήλωσης, ο δραστήριος χοροδιδάσκαλος κ. Γιάννης Βαφειάδης, γιός του για 20 χρόνια ιδιοκτήτη της σχολής χορού, γνωστού μας φίλου Βασίλη Βαφειάδη.

Τα παιδιά του συλλόγου, με παραδοσιακές στολές και τα λάβαρά τους, έκαναν σεργιάνι στα σοκάκια του Πλάτανου, επισκέφτηκαν και προσκύνησαν, την ιστορική εκκλησία του Αγίου Νικολάου Πλατάνου, το Λαογραφικό Μουσείο Πλατάνου,  το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, το Θέατρο Ροντήρη, τα μνημεία των τοπικών ηρώων του Μακεδονομάχου Πούλου, πιο πάνω από τη Βλαστάρη Βρύση, του Ροντήρη στην Μεγάλη Βρύση, του Γ. Καραϊσκάκη στα Ροντηρέϊκα κοντά στον Αμπλα, όπου και κατέθεσαν στεφάνι.

 
Στην συνέχεια ακολούθησαν χορευτικές εκδηλώσεις, στην πλατεία του χωριού. Ομορφη εντύπωση έκαναν οι λιλιπούτειοι χορευτές και χορεύτριες, που έκλεψαν την παράσταση. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο τοπικός πρόεδρος Κοινότητας Πλατάνου κ. Δημ. Ροντήρης, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Γιάν. Μπουλές οι αντιδήμαρχοι κ. Ζιαμπάρα  και κ. Τσέλιος, ο τέως Δήμαρχος Ναυπάκτου κ. Νταουσάνης, ο Πλατανιώτης καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ιατρός κ. Νίκος Παπανικολάου με την σύζυγό του, εκπρόσωποι της Πλατανιώτικης ομογένειας, τοπικοί παράγοντες και πολλοί κάτοικοι. 

Οι εκδρομείς χορευτές επισκέφτηκαν και το περίφημο ξενοδοχείο του Πλατάνου ΤΑ ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ και απόλαυσαν την ανεπανάληπτη θέα από το συγκρότημα, που είναι μοναδική.
Ως γνωστόν ο εκ των ιδιοκτητών του ξενοδοχείου κ. Λεωνίδας Δανιάς, διευθυντής της Φιλαρμονικής Αντιρρίου, μουσικός και ιεροψάλτης, παίζει άριστα κλαρίνο και συμμετείχε στην εκδήλωση.
Απολαύστε τώρα φωτογραφικό υλικό από την πολύ όμορφη αυτή εκδήλωση και ευχαριστούμε τους φίλους του διαδικτύου που βοήθησαν στον εμπλουτισμό αυτης της συλλογής.
0 σχόλια: