ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΙΣΤΩΝ ΠΡΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΙΕΡΟΘΕΟ- 8η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΜΟΓΕΝΟΥΣ

ΟΓΔΟΗ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΜΟΓΕΝΟΥΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΟΥ ΠΡΟΣ ΙΕΡΟΘΕΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
ΠΡΟΣ:  τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Ναυπάκτου κ. Ιερόθεο Βλάχο
«ΑΡΧΙΜΗΝΙΑ ΚΙ ΑΡΧΗΧΡΟΝΙΑ» ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2014
Αγαπητοί συμπατριώτες, εύχομαι προς όλους σας μια ευλογημένη και χαρούμενη χρονιά, με υγεία και χαρά. Εύχομαι ένας Άγγελος Κυρίου από την ευλογημένη νύχτα, που ένωσαν ουρανόν και Γη, ψάλλοντες το “Δόξα εν Υψίστοις Θεώ και επί Γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία”, να σας συμπαραστέκει και να προβαδίζει τα βήματά σας, προς τις άγνωστες ημέρες της νέας χρονιάς, με υγεία, χαρά, ευτυχία και εκπλήρωση των πόθων και των ονείρων σας, … με ένα αντάξιον Αρχιερέα, έχοντας πίστιν και φόβον Θεού.
Μεγάλες γιορτές πέρασαν, πολλά χείλη εγέλασαν και άλλα έκλαψαν δια την κατάπτωσιν της πατρίδος μας, καθώς και την κατάπτωσιν της Εκκλησίας μας!
Μεγάλη γιορτή της νέας χρονιάς, τα Θεοφάνεια. Οι πιστοί περιμένουν τον Σταυρόν να ευλογήσει τα ύδατα, να πάρουν στα σπίτια τους, στα χωράφια τους τον Αγιασμόν να ραντίσουν για ευλογία, για καλή σοδειά, για μια καλλίτερη χρονιά. Μα περισσότερο οι ναυτικοί που περιμένουν να ευλογηθούν οι θάλασσες και τα ποτάμια, για να έχουν καλά ταξίδια και οι ψαράδες καλά δίχτυα, … ενώ οι νέοι περιμένουν με λαχτάρα τα Θεοφάνεια, για να πέσουν στη θάλασσα να πιάσουν τον Τίμιον Σταυρόν και να πάρουν την ευλογία του Δεσπότη! 
 
 

0 σχόλια: